KlantPolitie Nederland
TypeMobiele app
RelatieInterim
Duur2 jaar

Gezond Werken app

Met de Gezond Werken app van Veilig en Gezond Werken kunnen medewerkers van de politie toegang krijgen tot laagdrempelige zorg. Dit gebeurt aan de hand van thema’s, zelftesten en oefeningen om de mentale & fysieke gezondheid van de politie medewerkers te verbeteren.

De app is zowel geschikt voor Android als iOS en is gebouwd doormiddel van Flutter. Dit staat ons toe om voor beide platformen een oplossing aan te bieden. 

Vanuit de rol als IV-business expert hebben wij interim de UX, architectuur en de app gerealiseerd voor de politie. Daarnaast hosten wij de oplossing namens de politie op ons eigen cluster.

Proces

Het begon allemaal aan de tekentafel. Samen met twéé arbeidspsychologen, communicatie adviseur, een UX-er, software architect en tester werd er vorm gegeven aan de oplossing. Al snel bleek dat de klantvraag veel breder was dan origineel werd gedacht. Hierdoor werd er meer waarde voor de medewerker gecreëerd, maar werd de complexiteit ook groter.

Bij de implementatie fase verliet helaas de UX-er het project team, waardoor de software architect die ook een achtergrond heeft met UX-vraagstukken ook dit oppakte. Ook verliet de tester het project team, waarbij de software architect extra goed moest testen in samenwerking met de twéé arbeidspsychologen. 

Gelukkig hebben we uiteindelijk met 4 man sterk het product uiteindelijk live kunnen zetten! En ontvangen we vooral positieve feedback waarmee de app nog beter gemaakt kan worden.

Waardering

Dankzij de harde inzet van Niels Spijkers op het project is hij uitgelichte medewerker van de maand geworden namens HRM. Daarnaast heeft het team achter de Gezond Werken app bestaande uit 4 medewerkers benoemd tot HRM team van het jaar 2023. Mede dankzij de innovatieve oplossing van de app en het doorzettingsvermogen om het geheel live te krijgen.